Ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τις Lowa μπότες σας
Τελευταία νέα

Ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τις Lowa μπότες σας

Ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τις Lowa μπότες σας

Οι καινούργιες μπότες σας LOWA είναι φτιαγμένες από δέρμα με εξαιρετικές ιδιότητες. Είναι εύκαμπτο , ανθεκτικό και διαπνέον.

Για να είστε βέβαιοι ότι το δέρμα θα παραμείνει έτσι και ότι θα απολαμβάνετε τις υψηλής ποιότητας μπότες σας για πολλά χρόνια , θα πρέπει να τις φροντίζετε τακτικά.

Η καλή φροντίδα θα τις διατηρήσει άνετες και αδιάβροχες για μεγάλο χρονικό διάστημα !

Οι παρακάτω οδηγίες είναι σχεδιασμένες για όλα τα μοντέλα που κατασκευάζονται από λειόδερμα νουμπούκ η σουέντ.

Τα νέα παπούτσια δε χρειάζονται πρόσθετη φροντίδα πριν φορεθούν για πρώτη φορά , θα τους κάνει καλό όμως να εμποτίζονται κατά καιρούς.

ΒΗΜΑ 1 . ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αν τα παπούτσια σας έχουν βραχεί ή λερωθεί , τα αφήνετε να στεγνώσουν σε στεγνό , καλά αεριζόμενο χώρο χωρίς όμως να τοποθετείτε κοντά σε πηγή θερμότητας.

Αν το κάνετε αυτό , το δέρμα θα συρρικνωθεί η θα ”σπάσει”. Αφαιρέστε τα κορδόνια .Αυτό θα επιτρέψει στα προϊόντα φροντίδας να εισχωρήσουν στα καλυμμένα μέρη της μπότας σας . Αφαιρέστε τον πάτο. Αυτό είναι σημαντικό , ιδιαίτερα μετά από πολυήμερη χρήση. Η υγρασία τείνει να συγκεντρώνεται ιδιαίτερα στη εσωτερική πλευρά της σόλας .

shoecare-instruction_tf_01

ΒΗΜΑ 2 . ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Βουρτσίζετε σχολαστικά τις μπότες σας. Αυτό θα καταστήσει το δέρμα διαπερατό  από τον αέρα και θα επιτρέπει να αναπνέει και πάλι. Κατόπιν τις καθαρίζεται με χλιαρό νερό και βούρτσα . Αν οι μπότες είναι πολύ λερωμένες , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλιαρό διάλυμα σαπουνιού ή κάποιο προϊόν καθαρισμού για παπούτσια.

Τέτοια  προϊόντα ανοίγουν τους πόρους του δέρματος και πρέπει να απομακρύνονται ξεπλένοντας με νερό. Το δέρμα είναι πλέον σε απροστάτευτη κατάσταση.

Θα απορροφήσει αμέσως ότι νερό έρθει σε επαφή μαζί του. Για το λόγο αυτό πρέπει πάντα οι μπότες να εμποτίζονται .

ΠΡΟΣΟΧΗ όταν στεγνώνεται τις μπότες ; Αφήνεται τις να στεγνώσουν σε καλά αεριζόμενο χώρο . Δε πρέπει ποτέ να τις στεγνώνετε  στον ήλιο , στο μπάνιο δίπλα σε καλοριφέρ, στο φούρνο ή μέσα στο αυτοκίνητο ! Το υγρό δέρμα θα ”καεί” δημιουργώντας ανεπανόρθωτες ρωγμές. Οι μπότες θα αρχίσουν να μουχλιάζουν από μύκητες ανα αφήνονται σε χώρους με υγρασία. 

shoecare-instruction_tf_02

ΒΗΜΑ 3 . ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ 

Οι μπότες πρέπει να είναι ελαφρώς υγρές  όταν τις εμποτίζεται με σπρέι. Οι πόροι του υγρού δέρματος είναι ανοικτοί , βοηθώντας το σπρέι εμποτισμού να εισχωρήσει βαθιά μέσα στο υλικό  .Το σπρέι φτάνει στη μέγιστη απόδοση του μετά από περίπου 24 ώρες . Τότε οι μπότες σας θα είναι αδιάβροχες και ανθεκτικές στη βρωμιά και πάλι. Η επίδραση του σπρέι αρχίζει και μειώνεται μετά από τρεις εβδομάδες .

Τακτικός εμποτισμός   θα κρατά μακριά νερό και τη βρωμιά. Επίσης το δέρμα θα συνεχίσει να αναπνέει . Το δέρμα δε θα απορροφά νερό και θα παραμένει αδιάβροχο.

Οι μπότες είναι εντελώς προστατευμένες και πάλι . Θα πρέπει να τις εμποτίσετε και πάλι πριν την επόμενη εξόρμηση.

shoecare-instruction_tf_03

ΒΗΜΑ 4 . ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Εάν φοράτε τις μπότες συχνά και τις βρέχετε , θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάνω τους κάποιο προϊόν φροντίδας.

Άπλωμα μια κηρώδους αλοιφής ή κρέμας με μαλακή βούρτσα θα διατηρήσει την ανθεκτικότητα τους.  Θα πρέπει να βάζετε αυτή τη κρέμα ή αλοιφή σε μπότες με μεμβράνη GORE-TEX . Το κακοσυντηρημένο δέρμα ξεραίνεται, γίνεται εύθραυστο και σχίζεται .  Εντέλει η μπότα θα καταστραφεί πέρα από κάθε δυνατότητα επισκευής .

Δίνετε στα υποδήματα σας αρκετό χρόνο ώστε να στεγνώνουν. Θα πρέπει να τις εμποτίζεται και πάλι πριν ξεκινήσετε μια νέα εξόρμηση .

Μη χρησιμοποιείτε έλαια ή λίπη στις μπότες σας . Τέτοιες ουσίες κάνουν όντως το δέρμα πολύ μαλακό και σχεδόν εντελώς αδιάβροχο αλλά επίσης κλείνουν τους πόρους του δέρματος  προκαλώντας απώλεια της σταθερότητας και της διαπνοής . Οι κόλλες που χρησιμοποιούντα στα παπούτσια επίσης εξασθενούν.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δερμάτων  σουέντ  και νουμπούκ είναι πως : η επιφάνεια αυτών των δερμάτων θα γίνει μαλακότερη , πιο γυαλιστερή και σκουρότερη όταν απλωθεί κερί πάνω τους .Η επιφάνεια του σουέντ μπορεί να βουρτσιστεί με συρμάτινη βούρτσα αλλά η αρχική όψη θα υποβαθμιστεί σε κάποιο βαθμό.

Αυτή η τεχνική δεν είναι αναγκαία η καν δυνατή με τα δέρματα νουμπούκ.

shoecare-instruction_tf_04

ΒΗΜΑ 5 . ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Αποθηκεύετε τα παπούτσια σας σε τσάντα ή κουτί για παπούτσια σε ξηρό και αεριζόμενο χώρο.

Χρησιμοποιείτε ξύλινο  καλαπόδι για να διατηρήσετε τη φόρμα της μπότας. θα συντηρεί το σχήμα της μπότας και θα αποτρέψει το σχηματισμό τσαλακωμάτων.

Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίζετε το εσωτερικό με τσακισμένες εφημερίδες στη μύτη της μπότας. Το χαρτί απορροφά την υγρασία και βοηθά να διατηρηθεί το σχήμα

του παπουτσιού. Αλλάζετε τις εφημερίδες καθημερινά μέχρι να στεγνώσουν οι μπότες .

shoecare-instruction_tf_08

Extra tips : 

* ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΔΡΑ ΣΑΣ

* ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

* ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ ΜΕΡΗ

* ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΕΠΑΦΉ ΜΕ ΟΞΈΑ , ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΑ

* ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ  ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ LOWA

 

Ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τις Lowa μπότες σαςΟ σωστός τρόπος να φροντίζετε τις Lowa μπότες σας    Ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τις Lowa μπότες σας

 

ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ LOWA

ZEPHYR MK2 GTX MID BLACK

ZEPHYR MK2 GTX MID DESERT

ZEPHYR MK2 GTX HI BLACK 

ZEPHYR MK2 GTX HI DESERT

Ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τις Lowa μπότες σας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ